lørdag den 11. august 2018

Skolestart

Nu starter skolerne snart og jeg vil tro at der traditionen tro vil være en del trafikkaos den først tid.
Som forældre skal du lige huske, at det IKKE kun er DIT barn der skal i skole. Det skal alle de andre også.

Min erfaring er, at alle er vildt trætte af at alle de andre forældre skal helt op til skolen og aflevere poderne, mens det selvfølgelig er helt i orden at de selv næsten har bilen med ind i klasselokalet. Selvfølgelig skal de små have en god ankomst til skolen, men det er ikke nødvendigvis det samme som at de bliver kørt helt hen til deres siddeplads.
Vær søde at passe på alle børnene!

De børn der bor i gå- eller cykelafstand fra skolen tager ikke skade af at gå/cykle til skole den første dag, og vil du som forældre gerne følge dit barn, ja så tager du nok heller ikke skade af at gå eller cykle sammen med dit barn ;-)

Der opstår ofte temmelig farlige situationer ved skolers parkeringspladser når børn skal gå fra mere eller mindre henkastede biler hen til skolebygningen. Børnene tænker på at kommer hen til deres kammerater og få snakket med dem de ikke har set længe og tænker ikke så meget på andre trafikanter. Forældrene har måske haft en lidt mere end almindelig stressende morgen, fordi hverdagen nu igen sætter ind, og det er helt forståeligt. De er måske mentalt på vej på arbejde, og kan derfor nemt overse de bløde trafikanter som forgængere eller cyklister.

Det vil være meget svært at undgå den første tid efter sommerferien bliver lidt kaos rent trafikalt, og fristes til at sige "sådan er det bare". Hverdagen skal igang igen, og det tager lidt tid at komme ind i rytmen igen, hvilket er helt naturligt. Når bare vi alle sammen husker på at det faktum gælder for os ale sammen og ikke kun for mig; når vi alle sammen husker at tage hensyn til hinanden og ikke mindst hinandens børn, ja så skal vi nok alle sammen komme godt igang med hverdagen igen :-)

Kør pænt og pas på hinanden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar