søndag den 24. juni 2018

Feriekørsel





I anledning af at det meget snart er sommerferie, vil jeg endnu en gang skrive et indlæg om ferietrafik. sidst var det om spejle på campingvogne. Dette indlæg handler om noget af det man skal være opmærksom på når man kører.

Træthed
Når der skal køres på ferie og specielt hvis det er langt vil det ofte være en god ide med flere pauser undervejs. Jeg er personligt sådan skruet sammen at jeg helst hurtigt vil fra A til B og så nyde ferien når man er kommet frem, MEN det mest fornuftige er nok egentlig at lade ferien begynde fra man kører ud fra indkørslen. Det er jeg blevet bedre til med alderen.
Hvis man ikke er vandt til at køre i længere tid kan man, uden selv at være klar over det, blive mere træt når man kører i længere tid end man plejer at gøre. Sørg for at holde pauser undervejs. ikke kun for at tanke bilen, men også for at få lidt frisk luft, lidt at spise og bare slappe lidt af. Skulle det ske at man bliver sådan rigtig træt, så er det bedste middel ganske simpelt, søvn. Selvfølgelig kan man også prøve med kaffe, Cola og andre midler, men er man rigtig træt, ér det søvn der er "kuren". Nogen gange kan en lille powernap være givet utrolig godt ud. Hvis du kører mens du er for træt, kan det blive farligt for både dig selv og dine medtrafikanter. Hellere komme senere frem, end slet ikke.
Dels kan det trætte at man køre i længere tid end man er vandt til, men det at køre nye steder trætter også. Spændtheden ved ferien og larmende børn på bagsædet m.m. kan også trætte.
Min anbefaling er at starte ferien hjemmefra og have køreturen som en del af ferien. Nyd turen og nyd at være sammen.

Pas på jer selv om hianden :-)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar